M’DAM - Net even anders in Monnickendam

Wonen in het meest circulaire houten appartementengebouw van Nederland? In Monnickendam bouwden wij 62 unieke koop- en huurappartementen van 50, 78 en 100 m²: gelijkvloers, extreem energiezuinig en gemaakt van eerlijke materialen – met aandacht voor jouw woonbeleving èn het milieu.

BMB ontwikkeling en haar partners hebben met het houtbouwconcept M'DAM de tenderuitvraag van de gemeente Monnickendam voor de locatie aan de Pierebaan in Monnickendam gewonnen. De lat lag hoog om een uiterst duurzaam gebouw te realiseren met een sociaal programma, een EPC nul en zonder gasaansluiting. Door de expertise van onze partners FinchBuildings, De Groot Vroomshoop en Stichting Wooncompagnie te bundelen, hebben we dit bereikt. In 2021 zijn de 62 appartementen van CLT (Cross Laminated Timber) gerealiseerd. Het programma is opgebouwd uit sociale huur, sociale koop en vrije sector koopappartementen variërend van 50, 78 en 100 m².

Het gebouw is ontworpen op basis van het FinchBuildings concept en gedachtegoed: modulaire houten appartementen van hoge kwaliteit en industrieel geproduceerd. Het bouwsysteem bestaat uit geprefabriceerde modules, die voor elke doelgroep en toepassing geschikt zijn. Als studio, twee- of driekamerappartement, kantoor, zorgappartement of hotel. Gemaakt van het enige bouwmateriaal dat je kan terugplanten. Hierdoor bouwden wij gasloos, circulair, CO²-loos en snel.

Met het project M’DAM realiseerden we in Monnickendam het grootste permanente industrieel geproduceerde houten appartementengebouw van Nederland.

Alle koopwoningen zijn met Woningborgcertificaat aan particuliere kopers verkocht en zijn in 2021 opgeleverd. De verhuur van 20 sociale (gereguleerde) huurwoningen vindt plaats vanuit de Wooncompagnie.

 

DETAILS

  • Industrieel duurzaam houtbouwconcept
  • 62 woningen
  • EPC = 0
  • 94 parkeerplaatsen op maaiveld
  • Inzet elektrische deelauto's
  • Opgeleverd 2021

 

\\ BEDENK MAAK BELEEF

Bekijk de video