M’DAM - Net even anders in Monnickendam

Wonen in het meest circulaire houten appartementengebouw van Nederland? In Monnickendam bouwen wij 62 unieke koop- en huurappartementen van 50, 78 en 100 m²: gelijkvloers, extreem energiezuinig en gemaakt van eerlijke materialen – met aandacht voor jouw woonbeleving èn het milieu.

Aan de Pierebaan in Monnickendam heeft BMB ontwikkeling met haar partners de tender uitvraag van de gemeente Monnickendam gewonnen. De lat lag hoog om een uiterst duurzaam gebouw te realiseren met een sociaal programma, een EPC nul en zonder gasaansluiting. Door de expertise van onze partners FinchBuildings, De Groot Vroomshoop en Stichting Wooncompagnie te bundelen, hebben we dit bereikt. Dit jaar zijn we voornemens om de 62 appartementen van CLT hout te realiseren. Het programma is opgebouwd uit sociale huur, sociale koop en vrije sector koopappartementen variërend van 50, 78 en 100 m².

Het gebouw is ontworpen op basis van het FinchBuildings concept en gedachtegoed: modulaire houten appartementen van hoge kwaliteit en industrieel geproduceerd. Het bouwsysteem bestaat uit geprefabriceerde modules, die voor elke doelgroep en toepassing geschikt zijn. Als studio, twee- of driekamerappartement, kantoor, zorgappartement of hotel. Gemaakt van het enige bouwmateriaal dat je kan terugplanten. Hiermee bouwen wij gasloos, circulair, CO²-loos en snel.

Met het project M’DAM realiseren we in Monnickendam het grootste permanente industrieel geproduceerde houten appartementengebouw van Nederland.

Alle koopwoningen zijn met Woningborgcertificaat aan particuliere kopers verkocht en worden in 2021 opgeleverd. De verhuur van 20 sociale (gereguleerde) huurwoningen vindt plaats vanuit de Wooncompagnie.

 

DETAILS

  • Industrieel duurzaam houtbouwconcept
  • 62 woningen
  • EPC = 0
  • 94 parkeerplaatsen op maaiveld
  • Inzet elektrische deelauto's
  • Oplevering 2021

 

\\ BEDENK MAAK BELEEF