Lasloods - NDSM Amsterdam

Op de historische locatie van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij ontstaat een nieuw district met een stoere en rijke architectuur, voor stadspioniers en cultuurliefhebbers. Een van de belangrijke Rijksmonumenten op het voormalige NDSM-terrein is de Lasloods. Vroeger werden in de Lasloods reusachtige scheepsonderdelen geproduceerd. De rails die door de loods loopt en de nog werkende productiekranen verraden een ongelooflijke productiekracht. Elders op de werf werden de schepen compleet afgebouwd, klaar voor de helling, klaar voor het water.

De Lasloods is een indrukwekkend zeldzame plek waar van alles kan gebeuren. Voor onderscheidende initiatieven is dit dé plek. Intussen is hier het grootste street art museum van de wereld geopend. Ruim 6.500 m² oppervlakte met meer dan 200 kunstwerken in collectie. Zowel qua oppervlakte, kunstvorm als collectie is hiermee een internationale culturele locatie op NDSM ontstaan. 

Het industriële rijksmonument is ongelooflijk uitdagend maar ook complex. Stap voor stap is de Lasloods klaargemaakt voor gebruik. Het street art museum blaast met haar imposante werken en dynamische doelgroep de Lasloods nieuw leven in - een culturele hotspot voor iedereen! Je ruikt het staal nog, je voelt de energie, je ziet de mogelijkheden. Waar vind je nog zo'n plek in Amsterdam?

 

DETAILS

  • Rijksmonument
  • NDSM-werf Amsterdam-Noord
  • 6.500 m² bvo
  • Huidige functie: STRAAT Museum

 

www.levenopndsm.nl

 

Het LASLOODS boek is uit

Lees en zie hier meer over de transformatie

 

\\ BEDENK MAAK BELEEF