Lasloods - NDSM Amsterdam

Vroeger werden in de Lasloods reusachtige scheepsonderdelen in elkaar gelast die als schip of romp de immense blauwe deuren uit kwamen rollen. Klaar voor de helling, klaar voor het water. De rails door de loods en de nog werkende productie kranen verraden een ongelooflijke productiekracht. Binnenkort opent zich hier het grootste Street Art museum van de wereld haar deuren. Ruim 6.500 m2 oppervlakte met meer dan 200 kunstwerken in collectie.

Nu is de Lasloods een indrukwekkend zeldzame plek waar van alles kan gebeuren. Voor onderscheidende initiatieven is dit de plek. Hier zal, medio 2019, het grootste street art museum ter wereld haar deuren openen. Zowel qua oppervlakte, kunstvorm als collectie ontstaat hiermee een internationale culturele locatie op NDSM.

Het industriële rijksmonument is ongelooflijk uitdagend maar ook complex. Stap voor stap, wordt de Lasloods klaar gemaakt voor gebruik. Hierdoor kunnen ideeën groeien en zichzelf bewijzen. Als vanzelfsprekend zullen cultuur, werken, leren, ondernemen, events en inspiratie een plek vinden in de Lasloods en elkaar versterken in haar nieuwe functie.

Het street art museum zal met haar imposante werken en dynamische doelgroep de Lasloods nieuw leven inblazen - een culturele hotspot voor iedereen! Je ruikt het staal nog, je voelt de energie, je ziet de mogelijkheden. Waar vind je nog zo'n plek in Amsterdam?

 

DETAILS

  • Street art museum
  • Rijksmonument
  • 6.500 m² bvo
  • Opgeleverd 2019

 

\\ BEDENK MAAK BELEEF