Project 'Van bos tot bouw' van start

12 april 2021

Lees hier het bericht uit de Houtwereld van 12 april 2021.

Eerste houtbouw appartementen M'DAM geplaatst

6 april 2021
Op 6 april jl. zijn de eerste vier houtbouw appartementen in project M’DAM in Monnickendam aangekomen. Met een bijzonder transport werden de geprefabriceerde woningen vanuit de fabriek in Enschede naar de bouwlocatie aan de Pierebaan gebracht, waar de appartementen met een bouwkraan op de juiste plek zijn gezet. De komende weken worden alle in totaal 62 appartementen naar de locatie getransporteerd en samengesteld tot een grootschalig massief houten woongebouw. Project M’DAM wordt nu echt fysiek zichtbaar.

Bouw project BinnenDok op NDSM-werf Amsterdam gestart

22 maart 2021
BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed zijn medio maart 2021 gestart met de bouw van het multifunctionele project BinnenDok op de NDSM-werf in Amsterdam. BinnenDok bestaat uit 107 appartementen, een kantoorgebouw, commerciële (plint)voorzieningen, een daktuin en een parkeergebouw met 525 parkeerplaatsen.

Starthandeling uniek houten woongebouw in Monnickendam

12 januari 2021
De bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is van start gegaan. Wethouder Jelle Kaars van de gemeente Waterland zette vandaag symbolisch de eerste schop in de grond en gaf hiermee het startsignaal. Waterland is hierdoor straks de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw. Het plan is ontwikkeld door BMB ontwikkeling B.V. uit Limmen (onderdeel van VolkerWessels). M’DAM is een ontwerp van productontwikkelaar en architect Finch Buildings uit Amsterdam. De prefabricage en bouw van dit bijzondere houtbouwconcept wordt uitgevoerd door De Groot Vroomshoop (tevens onderdeel van VolkerWessels). M’DAM wordt in de zomer van 2021 opgeleverd.

Lees hier het volledige persbericht.

Een brug? Met de IJbaan scheert iedere 21 seconden een cabine naar Noord.

16 november 2020

Een kabelbaan over het IJ lijkt iets dichterbij. Het stuk tussen Noord en West zou in 2025 klaar kunnen zijn, waarna de baan verder wordt doorgetrokken naar de Ringlijn. 

 Lees hier het bericht uit Het Parool van 16 november 2020.

BMB ontwikkeling neemt deel aan programma compenseren CO2-uitstoot

5 november 2020
VolkerWessels gaat de komende twee jaar minimaal 500 hectare bos in Nederland klimaatbestendig maken.

Daartoe heeft het bouwbedrijf een overeenkomst gesloten met de Unie van Bosgroepen en FSC® Nederland. Door het nemen van slimme maatregelen legt het bos meer CO2 vast en is het bos beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Op termijn wil VolkerWessels het hout afkomstig uit deze bossen in eigen bouwprojecten toepassen.

BMB ontwikkeling neemt deel aan dit programma door voor elke geproduceerde woning een boom te planten. Voor 2020 betekent dit dat er door BMB een donatie wordt gedaan voor het planten van 1.206 bomen!

BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed verkopen middeldure huurwoningen aan Altera Vastgoed

5 november 2020
AMSTERDAM – BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed hebben overeenstemming bereikt met vastgoedbelegger Altera Vastgoed over de verkoop van een deel van project Nautisch NDSM (B10), gelegen naast de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Altera koopt binnen het project 157 appartementen die voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de gemeente Amsterdam. Tevens neemt Altera in het project 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen af.

BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed verkopen openbaar parkeergebouw op NDSM-werf aan Catella Parken Europa

28 oktober 2020
BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed hebben een overeenkomst gesloten met Catella Parken Europa voor de verkoop van het parkeergebouw in project BinnenDok op de NDSM-werf in Amsterdam. De koper werd hierin vertegenwoordigd door Orange Investment Managers.

Lees hier het volledige persbericht.

In alle stilte opende vrijdag 9 oktober jl. het straatkunstmuseum Straat op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord

9 oktober 2020

Massief houten appartementen M’DAM 100% verkocht

8 oktober 2020
Alle 62 duurzame appartementen in project M’DAM zijn verkocht. In totaal zijn 21 sociale koop- en 21 vrije sector koopappartementen aan particulieren verkocht en 20 sociale huurappartementen aan Wooncompagnie. Dit najaar start in de fabriek de productie van het grotendeels uit CLT-hout opgetrokken appartementengebouw. In losse componenten worden de houten woningen op de locatie van de voormalige Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool aan de Pierebaan in Monnickendam in sneltreinvaart tot een compleet gebouw geassembleerd. M’DAM wordt door het gebruik van hout en het eigentijdse installatieconcept een van de meest duurzame en circulaire houten woongebouwen van Nederland.

Lees hier het volledige bericht.

Schiphol en VolkerWessels kopen omstreden gronden van Chipshol

26 maart 2020

Lees hier het bericht uit de Cobouw van 19 maart 2020.

BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed leveren op het NDSM-terrein 309 sociale huurwoningen op

26 maart 2020
Amsterdam, 20 maart 2020 – Vandaag is project NoordDok met 309 sociale huurwoningen op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord opgeleverd aan de nieuwe eigenaar Woonstichting De Key. De ontwikkeling van de appartementen, commerciële voorzieningen, inpandige fietsenstalling en garage was in handen van BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed. Met NoordDok helpt De Key 309 woonstarters tussen de 18 en 28 jaar aan een sociale huurwoning binnen de ring van Amsterdam.

Lees hier het volledige bericht.

Coronavirus

19 maart 2020
Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook voor de partijen waarmee VolkerWessels werkt. Met dit bericht informeren wij u over de mogelijke gevolgen van het coronavirus voor de werkzaamheden van VolkerWessels.

VolkerWessels houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Hierbij nemen wij de veiligheid en gezondheid van u, onze medewerkers, leveranciers en partners zeer serieus. Omdat het om een ernstig en besmettelijk virus gaat, doen wij ons uiterste best om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tegelijkertijd blijven wij ons elke dag inzetten voor de uitvoering van onze projecten. 

Wij stellen daarom alles in het werk om de impact van het coronavirus voor lopende en toekomstige projecten tot een minimum te beperken. Op dit moment is niet te voorzien hoe het virus zich de komende tijd zal ontwikkelen en welke invloed het virus zal hebben. Daarnaast kunnen meer ingrijpende maatregelen van de overheid volgen.

Gezien de onzekere omstandigheden kunnen wij niet op voorhand uitsluiten dat in de toekomst hierdoor in sommige gevallen mogelijk (plannings)problemen kunnen ontstaan. Mocht in de komende tijd blijken dat dit bij onze projecten aan de orde is, zullen wij de betreffende partijen hierover zo spoedig mogelijk informeren. In overleg zullen wij dan de verdere maatregelen bespreken om de gevolgen hiervan zoveel als redelijkerwijs mogelijk te beperken.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben over een project van VolkerWessels, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

 

 

 

 

 

BMB ontwikkeling en Reggeborgh Vastgoed verkopen Pontkade Fase 3 aan Hines

18 februari 2020
Amsterdam, 18 februari 2020 – Recent hebben de samenwerkingspartners BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed (samen Pontkade Ontwikkeling) het nieuwbouwproject Pontkade Fase 3 in Amsterdam verkocht aan het European Core Fund van het internationale vastgoedbedrijf Hines. Het project beslaat 208 appartementen, 118 parkeerplaatsen, 1.600 m2 kantoor- en 800 m2 commerciële ruimten. Pontkade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling NDSM-West in Amsterdam-Noord. Bij de verkoop is Pontkade Ontwikkeling geadviseerd door Kempen Corporate Finance.

Hoogste punt woontorens NDSM Pontkade bereikt

4 oktober 2019
De bouw van de 252 koop- en huurappartementen Pontkade op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam heeft met 60 meter het hoogste punt bereikt.

Pontkade - direct gelegen aan de NDSM pontaanlanding - is een samenspel van vijf gebouwen die worden verbonden door een centrale  binnentuin van 3.000 m2. Opvallend zijn de twee torens van 18 en 14 verdiepingen. De architectuur is geïnspireerd op het stoere en industriële karakter van NDSM, ooit een van de grootste scheepswerven ter wereld. Het gebouw is ontworpen door De Architecten CIE uit Amsterdam. De ontwikkeling is in handen van BMB ontwikkeling. Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor zijn verantwoordelijk voor de bouw van Pontkade.


Lees hier het volledige bericht.

VG Visie wonen special

4 juni 2019
In de VG Visie wonen special van mei 2019 verscheen een artikel waarin ons bedrijf wordt uitgelicht.

Download hier het artikel.

NDSM Werf Amsterdam nieuws

11 februari 2019
Kijk hier naar de vlog van Amber van het bezoek wat zij aan de NDSM Werf in Amsterdam bracht!

BIESTERBOS wordt BMB ontwikkeling

19 december 2018
BIESTERBOS trapt het jaar 2019 af met de nieuwe naam BMB ontwikkeling. Het bedrijf is sinds 1991 actief als ontwikkelaar van binnenstedelijk vastgoed. Aanleiding voor de naamswijziging is dat het bedrijf vanaf nu volledig onderdeel is geworden van VolkerWessels. BMB ontwikkeling werkt voornamelijk in de regio Groot-Amsterdam, onder andere aan projecten op de NDSM-werf in Amsterdam.

Solide, stoer en met een twist

Vanuit het gedachtengoed “bedenk – maak – beleef” is de nieuwe stijl en identiteit ontwikkeld: solide, stoer en met een twist. De stijl laat zowel de nuchterheid als de verbeeldingskracht zien van de mensen die bij BMB ontwikkeling werken. Een consistente en no-nonsense identiteit die vanaf het nieuwe jaar BMB ontwikkeling op de kaart zet!

Lees hier het volledige persbericht.